Ηριάννα : μια υπόθεση που μας αφορά όλους

Τάχα δεν θα είναι φταίχτης, ποιον χτυπούν χωρίς να φταίξει;/ Και καλά του κάνουνε αφού ήθελε να παίξει με τους άρχοντες.
      
Ελένη Βακαλό

 Δεν τη γνώριζα την ιστορία της Ηριάννας. Τα δελτία ειδήσεων με αρρωσταίνουν τα τελευταία χρόνια και επιλέγω να μη δίνω σημασία στις σκηνές τους που εναλλάσσονται με μιαν αρρωστημένη ταχύτητα.

Διαβάζω γι' αυτήν όμως τις τελευταίες μέρες. Για μια κοπέλα που βρέθηκε στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών επειδή είχε βρεθεί στο σπίτι του κατηγορούμενου ως μέλους των Πυρήνων της φωτιάς. Ο κατηγορούμενος αθωώθηκε και η Ηριάννα καταδικάστηκε σε δεκατρία χρόνια φυλακή με τεκμήριο ένα αμφισβητούμενο δείγμα DNA.

«Ο κατηγορούμενος πρέπει να κηρυχθεί αθώος των πράξεων που του αποδίδονται, διότι δεν προέκυψε παρουσία του σε κρησφύγετα της οργάνωσης και ιδίως σε αυτά που βρέθηκε οπλισμός, και όπως αποδείχθηκε διατηρούσε κοινωνικές μόνο σχέσεις με τους συγκατηγορούμενους του –αναφέρονται ονόματα εμπλεκόμενων με τη Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς- στο πλαίσιο του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, στον οποίο ανήκει».

 Ο σύντροφος της Ηριάννας ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Η Ηριάννα ερωτήθηκε στο δικαστήριο γιατί δεν τερμάτισε τη σχέση της.

 Η Ηριάννα όφειλε να τερματίσει τη σχέση της.
Η Ηριάννα όφειλε να ευθυγραμμίσει τη ζωή της.
Η Ηριάννα όφειλε να κοιτάξει τη δουλίτσα της.
Η Ηριάννα όφειλε να τερματίσει τη σχέση της με τον ύποπτο, που ως φοιτητής διατηρούσε κοινωνικές σχέσεις με τον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Αν η Ηριάννα είχε τερματίσει τη σχέση της,
το δικαστήριο θα έβρισκε κάποια ελαφρυντικά στην υπόθεσή της.

 Μα η Ηριάννα δεν τερμάτισε τη σχέση της.
 Η Ηριάννα πίστεψε πως είναι αθώα και συνέχισε τις σπουδές της και τη ζωή της.
Και η Ηριάννα σήμερα βρίσκεται στη φυλακή.

 Όποιος πιστεύει πως αυτή η υπόθεση αφορά μόνο την ίδια γελιέται.
Αυτή η υπόθεση μας αφορά όλους.

πρώτη δημοσίευση :
http://www.artinews.gr/%CE%B7%CF%81%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CF%85%CF%80%CF%8C%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AC-%CF%8C%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%82

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

επική ειρωνεία

Κράχτες

Νικολάι Σταβρόγκιν